28 October 2013

LAMA MENYEPI LAKARAN MASIH MENARI

NO NAME. INSIDE ME, I JUST LET IT OUT


YA ALLAH...

LAMANYA MENYEPI DARI BLOG. DAH SETAHUN LEBIH...

Semuanya kerana dihinggapi penyakit 'M' yang amat kronik. Hehehehe.

Apa pun, kita layan dulu sebahagian aktiviti yang berjaya dilaksanakan sepanjang menyepi dari mencoret semenjak setahun lebih ini. LAYAN~~~

Lukisan yang di atas tu memang tak ada nama...
Sekadar melakar dan meluahkan apa yang terlintas dalam hati. Pilihan warna, brush stroke, jalinan dan tekanan yang dihasilkan di atas kanvas putih akhirnya jadilah seperti di atas.

Bak kata ahli psikologi, lukisan seseorang boleh menggambarkan personaliti pelukisnya, maka terpulang pada anda semua untuk menilai lukisanku ini :-)


DITUJUKAN KHAS BUAT PARA MUJAHIDIN YANG MEMPERTAHAN DAN MENEGAKKAN SYIAR ISLAM

 Lukisan 'Kereta Kebal' ini pun dihasilkan secara suka-suka. Dedicated to all mujahidin around the world..Semoga perjuangan mereka dipermudah dan diberi kemenangan atau ganjaran syahid. Amin~


WARNA WARNI KEHIDUPAN

Lukisan Warna Warni Kehidupan ini dihasilkan atas permintaan dan tempahan Puan Noormaliza. My ex-coursemate semasa di UPM dahulu. Alhamdulillah berkat kesabaran Puan Noormaliza kita, berjaya juga lukisan ini disiapkan dan diserahkan kepada beliau pada bulan November 2012 yang lalu.


FEELING ROMANTIK ATAS SAMPAN :-D

Lukisan yang Ala-ala feeling tengah laut ni ditempah oleh my Regular customer Cik Yanz. Alhamdulillah berjaya disiapkan dengan perasaan yang terbuai-buai pada bulan Oktober 2012 yang lalu.


SOME OF MY GEAR

TEMPAHAN LUKISAN TIGA SERANGKAI BUAT HAISAN RUANG TAMU

Tempahan lukisan tiga serangkai ini pula atas permintaan seorang sahabat yang dikenali semasa berkursus tahun lepas. Alhamdulillah telah berjaya menghiasi ruang tamu rumah beliau pada bulan Ogos 2013 yang lalu :-)


KHAS BUAT ANAKANDA YANG DICINTAI

Lukisan Bulan dan Bintang ini pula dibuat khas untuk tatapan anakanda kesayangan, Haziq. Mama sayang Haziq! :-D


INSPIRASI DARIPADA CAPAL NABI MUHAMMAD S.A.W
DAN.....lukisan bertemakan capal Nabi Muhammad S.A.W ini ditempah oleh seorang sahabat dan telah berjaya diserahkan pada bulan Mei 2013 yang lalu. Alhamdulillah!

Lama menyepi bukan bererti lakaran mati, namun selagi terdaya lakaran akan terus menari :-)

3 comments:

  1. saya punyer pon ader..auwwwww....tq puan pelukis!!!! ;)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete